Als u zich afvraagt hoe u een houten huis moet bouwen, geeft dit artikel u de nodige basisinformatie. De meeste mensen denken dat het duur en moeilijk is om een huis te bouwen. Integendeel, het is niet zo moeilijk als u denkt. Het vereist een goed plan en de juiste begeleiding van ervaren mensen. U kunt het zelf bouwen of een aannemer vragen om het werk voor u te doen. Het bouwen van houten huizen kan met uw eigen handen worden gedaan als u over de vereiste vaardigheden en expertise beschikt, maar u wilt misschien geld besparen om over een paar jaar een nieuw huis te hebben in plaats van een fortuin uit te geven aan een nieuw huis.

Houten huis bouwen

Het belangrijkste idee achter de bouw van dit type huis is om gebruik te maken van de natuurlijke hulpbronnen die in de omgeving beschikbaar zijn, zoals hout en andere natuurlijke materialen. Door gebruik te maken van dergelijke middelen kan er veel bespaard worden. Als u ervoor kiest om het zelf te bouwen, kunt u alle middelen gebruiken die u maar wilt, die goedkoper zijn dan het inhuren van mensen om het werk voor u te doen. Het is echter belangrijk om de basisveiligheidsmaatregelen te kennen bij het hanteren van hout om ervoor te zorgen dat niemand gewond raakt tijdens het bouwen van een huis met dit materiaal.

Een van de beste manieren om geld te besparen, is door het zelf te doen. U kunt ervoor kiezen om een aannemer het werk voor u te laten doen, maar als u goed bent in het hanteren van gereedschap en met een beetje handwerk, kunt u de klus zeker zelf afmaken. De meest voorkomende houtsoorten die worden gebruikt in houtskeletbouw zijn lindehout, wit eiken en berken. Andere houtsoorten doen het ook goed in dit type gebouw, maar ze zijn duurder.

Er zijn veel mensen die menen dat er beperkte mogelijkheden zijn als het om houtskeletbouw gaat. Dit is misschien waar, maar er zijn nog veel dingen die u kunt doen om de kosten te verlagen. Vraag uzelf allereerst af wat voor soort materiaal bij u past. Er zijn verschillende soorten materiaal en misschien wilt u op de markt kijken of er andere materialen zijn die als vervanging voor hout kunnen dienen.

Het is belangrijk om de grootte van de woning die u wilt bouwen te bepalen. Dit zal u helpen bij het kiezen van de juiste maat hout. Te groot of te klein hout kan structurele gebreken veroorzaken. Het is ook belangrijk om materialen te selecteren die in verschillende diktes verkrijgbaar zijn. De dikte van het hout is afhankelijk van de last die het huis moet dragen.

Er zijn veel aannemers die deze diensten willen uitvoeren. Het enige dat u hoeft te doen, is er een bij u in de buurt zoeken en enkele schattingen krijgen. Doe wat ideeën op over de kosten. Vergelijk het bedrag dat u zult moeten uitgeven met de kosten om u voor te bereiden op houtskeletbouwwoningen.


Aanbevolen Aannemers

3D Houtskeletbouw 

Houten huis bouwen? Bouwen van kwaliteitsvolle en betaalbare energiezuinige woningen in houtskeletbouw.

Kantoor

Zone Reme 1
2260 Westerlo
info@3bouw.be
Tel: 014 70 47 47


Livingwood  houtskeletbouw

LivingWood bouwt alleen woningen en villa’s in houtskeletbouw.
Houten huis bouwen? Wij zijn actief in heel Vlaanderen. De talrijke voordelen – waaronder de hoge isolatiewaardes en de lange levensduur – maken van houtskelet de bouwmethode van de toekomst.

Livingwood
Achterstenhoek 42
2275 Lille
Tel: + 32 475 52 40 45
info@livingwood.beD