Interieurdecoratie is een kunst en wetenschap om het interieur van een bepaald gebouw te verbeteren om een meer esthetisch aangename en gezondere omgeving te creëren voor de mensen die de kamer gebruiken. Een binnenhuisarchitect is iemand die onderzoek doet, plant, coördineert en toezicht houdt op deze binnenhuisarchitectuurprojecten. Esthetiek, gezondheid, veiligheid, bruikbaarheid – interieurdecoratie is een enorm onderwerp dat een breed scala aan onderwerpen beslaat. Interieurdecoratie is in de loop van de tijd geëvolueerd en het is erg belangrijk om effectieve technieken te gebruiken die aansluiten bij de huidige tijd.

interieurinrichting

Om binnenhuisarchitect te worden, heb je minimaal een bachelordiploma interieurdecoratie van een erkende onderwijsinstelling nodig. U kunt ook een vergunning krijgen om als binnenhuisarchitect te werken als het door uw gekozen vakgebied gespecialiseerde opleidingen en examens vereist. Een masterdiploma kan wenselijk zijn, zodat je interieurdecoratietechnieken kunt leren aan andere toekomstige binnenhuisarchitecten. Om inrichtingen te decoreren, moeten hun werknemers scherp zijn en bekwaam zijn in het maken van creatieve en aantrekkelijke meubels voor een bepaalde ruimte. Op zoek naar prachtige  zetels ?

Tegenwoordig zijn er tal van carrièremogelijkheden voor interieurontwerpers. Binnenhuisarchitecten kunnen zowel in binnenhuisarchitectuurbedrijven als zelfstandig werken. Sommige interieurdecoratiebedrijven richten zich op specifieke instellingen, zowel residentieel als commercieel onroerend goed. Ze maken prachtige meubels die zowel duurzaam als elegant zijn. Ze maken ook andere interieurproducten zoals beddengoed, gordijnen, vloerkleden, matten, wandbekleding en andere accessoires voor interieurdecoratie.

Er zijn ook andere functietitels voor interieurontwerpers. Dit zijn onder meer: projectmanagers, projectontwerpers, binnenhuisarchitecten, ontwerpers van decoratieve producten en meubelontwerpers. De meeste mensen werken als binnenhuisarchitect in winkels of privé voor particulieren. Voor banen in de publieke sector moet je misschien een diploma of diploma in interieurdecoratie halen. Voordat u aan een carrière in interieurdecoratie begint, moet u rekening houden met enkele basisprincipes voor het ontwerpen van interieurdecoratie.

Een van de basisprincipes is om een systematische aanpak te gebruiken. Naast het geven van voldoende ruimte aan het meubilair, werken de binnenhuisarchitecten met grote vaardigheid om de oppervlakken zo in te delen dat ze elkaar aanvullen. Een ander belangrijk ding om te onthouden is om het interieurdecoratieproces te plannen voordat u begint.

Art Deco-stijl is een van de meest populaire stijlen in interieurdecoratie waar moderne artistieke principes worden gecombineerd met functionaliteit. De meeste experts op het gebied van interieurdecoratie zeggen dat de art-decostijl is ontstaan uit de behoefte om het interieur van oude huizen in het begin van de 20e eeuw te versieren. Deze beweging werd populair in de VS aan het einde van de 20e eeuw. Een combinatie van verschillende elementen, waaronder geometrische vormen, heldere kleuren en innovatieve ontwerpen, creëerden deze art-decostijl. Enkele bekende ontwerpers zoals Frank Lloyd Wright en Le Corbusier zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van dit concept.

Als je een ervaren schilder zoekt om je huis mooi te schilderen kijk dan eens naar de mogelijkheden van Schilder Antwerpen.  Bij het inrichten van je huis moet je ook rekening houden met warm en koud. Plaats van in het begin een airco in je woning en bel een  airco specialist zo hoef je laten geen verbouwingen meer te doen om je woning af te koelen.