Een huis verkopen is nog nooit zo moeilijk geweest voor een huiseigenaar. Mensen die een echtscheiding en huisbesluit hebben meegemaakt, weten hoe moeilijk het kan zijn om een huis te verkopen, zelfs aan de oppervlakte. Het kan eng zijn om te denken dat uw eigendom maanden en zelfs jaren achtereen op de markt staat. De markt is moeilijk en veel agenten slaan hard op de onderste regels om u afstand te laten doen van uw zuurverdiende geld. Als u overweegt uw huis zelf te verkopen, zijn er enkele dingen die u moet weten voordat u een beslissing neemt.

Immo – Huis verkopen

Wat voor huis verkoopt u? De meeste makelaars zullen u vertellen dat vrijstaande woningen de laagste verkoopprijs zijn. Dit is logisch omdat ze gemakkelijk op te noemen zijn en in de winter vaak leeg worden gelaten. Condos zijn meestal het op één na populairste type woning op de markt. Ze zijn ook logisch wanneer u door de eigenaar probeert te verkopen, omdat ze niet moeilijk te onderhouden zijn en zelden leeg staan tijdens de zomermaanden. U wilt zowel uw catalogusprijs als uw listingbeschrijving vooraan houden om te voorkomen dat uw kopers onrealistische verwachtingen hebben.

Wat is de beste tijd om te verkopen? Huizen die lange tijd op de markt staan, zijn niet per se de beste prijs die ze kunnen zijn. In veel gevallen zijn ze zelfs helemaal niet geprijsd. Er zijn gewoon te veel andere huizen voor uw specifieke niche om mee te concurreren. U moet de ideale verkooptijd bepalen op basis van de vraag in uw regio. Als er meer appartementen beschikbaar zijn dan huizen te koop, is het misschien het beste om uw huis tijdens de zomermaanden te verkopen.

Is er een onroerendgoedmarkt die beter is dan andere? Hoewel niemand uw huis om een specifieke reden zal verkopen, kan de juiste locatie uw kansen om het te verkopen vergroten. In gebieden waar er een hoge groeisnelheid is, de vraag hoog is en de onroerendgoedwaarden beginnen te stijgen, is het misschien het beste om te verkopen voorafgaand aan de beste tijd om te verkopen. Verkopers hebben vaak meer geluk als ze verkopen tijdens langzame periodes. Als u echter nog steeds twijfelt, doe dan wat onderzoek online of in enkele lokale publicaties om te zien hoe huizen in uw regio worden verkocht.

Komt de koper voor of na de reparatie binnen? Het kan zijn dat uw koper de woning vóór de sluitingsdatum wil laten keuren door een professional. Een inspectie is over het algemeen een goed idee om er zeker van te zijn dat de woning in goede staat verkeert. Een grondige inspectie zal u vertellen wat er moet worden gerepareerd, wat er moet worden vervangen en hoeveel u voor deze services in rekening moet brengen.

Heeft u een makelaar voor u aan het werk? Makelaars kunnen enorm helpen bij het verkoopproces. Deze mensen hebben toegang tot de hele lokale markt en kunnen vaak een betere deal krijgen dan jij. Agenten kunnen echter ook met u samenwerken als u de transactie liever zelf afhandelt. Het is aan jou welke optie je kiest.

Bedrijven relevant aan Immo

Huis huren ArdennenVakantiehuis met zwembad, sauna of huisdier? Ardennen: Boek nu! Vele vakantiehuizen nog beschikbaar. Meer keuze voor de laagste prijs. Boek de Perfecte Huisje te huur in Ardennen

immo antwerpen: Verkoop of verhuur uw unieke woning. Samen met u vinden we de ideale huurders of kopers. Laat ons samenzitten om uw verwachtingen te begrijpen. Contacteer ons over uw project.

Bed and breakfast kopen  in Frankrijk: Bed and Breakfast logies te koop en te huur in Frankrijk,Chambre d’hôtes of B&B kopen in Frankrijk? B&b beginnen frankrijk